Sunday, April 15, 2012

Tomyam Tulang

Bismillahirrahmanirrahim,

Resepi hari ini tomyam tulang...layan k. 

TOMYAM TULANG
dari : dapurmerahibu.blogspot.com

Bahan2:
Tulang lembu
3 sudu besar paste tomyam
1 biji bawang besar (dipotong 6)
12 biji cili padi (diketuk)
1 batang serai (diketuk)
1 helai daun limau purut
1 keping asam keping
2 biji limau 
sedikit garam
sedikit minyak
air

Cara2:
1. Panaskan minyak dan tumis paste tomyam bersama serai dan daun limau purut. Kemudian masukkan tulang dan gaul seketika.
2. Tambahkan air dan masukkan bawang, cili padi, asam keping dan garam.
3. Tutup periuk dan didihkan. Bila daging telah empuk bolehlah ditutup api dan dihidangkan.
4. Masa menghidang perahkan limau nipis. Sedia untuk dimakan.

Terima kasih kepada mereka yg singgah dan follow blog kecil saya...

"Selamat  menjamu selera"


Dapur Merah Ibu

2 comments:

dapurCikWan said...

Salam..cikwan singgah sini =) sedap tulang tu..menarik gak tomyam tulang!

dapurmerahibu said...

Salam cik wan,tq sudi singgah.hirup2 makan gitu pun best cik wan, dilla suka pedas masam2..